All deleted tweets from politicians

Влада на Р. Северна Македонија

Follow

Официјален Твитер профил на Владата на Република Северна Македонија. 🇲🇰 Official Twitter account of the Government of the Republic of North Macedonia. 🇲🇰

This may be an incomplete list. If you think we're missing someone, please send us their Name, Country/State, Political Party, Office they hold or are seeking and, of course, Twitter handle. Thanks!

RT @Sekerinska: 21 јуни е Денот на Охридското езеро, Светско културно наследство, под заштита на УНЕСКО. Колекторскиот систем почна со работа. Ќе се санира најкритичниот дел од езерото, ќе се чистат каналите и 20 пумпни станици на потегот Охрид-Струга. #Можеме уште повеќе, уште подобро. https://t.co/E9LykW1Pet

RT @InFondMK: ❗️ На овој начин #ФИТР поттикнува голем број млади луѓе да се охрабрат и во овие тешки времиња, да реализираат проекти со поддршка од @VladaMK. Честитки до сите! https://t.co/X8XGtsqiwl

RT @InFondMK: 🚀 #ФИТР-@VladaMK инвестира 1,5 милиони евра во македонски стартап компании 👉 Ова е прв бран на одобрени проекти од јавниот повик на Фондот, #Стартапувај2, а од 53 избрани компании, дури 55% се компании понови од 1 година. Повеќе инфо: fitr.mk/fitr-investira… https://t.co/DjlMq7wRxV

RT @o_spasovski: Со новото крило на Општа болница Струмица, со вкупна површина од 6.000 м2 и со повеќе специјалистички амбуланти, над 200.000 жители од Струмица, Василево, Босилево, Ново Село ќе добиваат поквалитетни здравствени услуги. Создадовме систем кој успешно се справува со #COVID19. https://t.co/wIxJZzINoB

▪️ Донесени измените на Уредбата за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници преку издавање на домашна платежна картичка наменета за купување на македонски производи и услуги за време на вонредна состојба

Одлуки од 52-рата седница на Владата: ▪️ Комисијата за заразни болести, до наредна седница да достави препораки за мерки за брзо и ефикасно спречување на ширењето на коронавирусот согласно показателите од теренот vlada.mk/node/21668

Сите граѓани кои ги исполнуваат условите за ваучер за домашен туризам, преку УЈП на својата е-пошта ќе добијат QR код, заедно со упатство за користење на истиот. Ваучерот, во вредност од 6.000 денари, може да се искористи од 15 јули до 15 декември 2020. #ДомаСиЕДома https://t.co/xDKiaI7ubJ

Во останатите градови се забранува движење на сите граѓани од четврток (4 јуни) од 21:00 до петок (5 јуни) до 05:00, во петок, сабота, недела забраната започнува од 16:00 и трае до следниот ден до 05:00. Исклучоци од забраната за движење на линкот 👉 vlada.mk/node/21630

RT @Sekerinska: Сакам да им честитам на сите што учествуваа во организацијата на денешниот прелет на авиони. Денес како никогаш порано се потврди дека “Ние сме НАТО”. https://t.co/8sBK97Tai9